Laatste nieuws Loopsport

De Zaankanterloop, blauw voert de boventoon.

Team Toyota Beeks/Runnersworld Zaandam kleurt podium Zaankanterloop blauw!

Onder stralende weersomstandigheden vond afgelopen zaterdag de Zaankanterloop plaats.

Alhoewel de baan nog niet betreden kon worden, waren kleedkamer en kantine wel bereikbaar en kon er al een blik geworpen worden op de nieuwe atletiekbaan. Het ziet er prachtig uit.

De 10 en 5km werden gelijktijdig afschoten door René Bouwmeester en onder aanmoedigingen van speaker Andre van  der Pal knalde men weg.

De wedstrijd werd direct hard gemaakt door Joost van Galen die de jonge garde de zweep oplegde met een snoeiharde openingskilometer. In zijn spoor volgde Rowdy Speldenbrink, Jeroen Kramer en Ernst van Beekhuizen. De atleten van Ruud Righolt zijn tegenwoordig uniform gekleed bij wedstrijden, een mooie financiële bijdrage van Toyota Beeks en Runnersworld Zaandam zorgt ervoor dat deze jongens en meiden er tegenwoordig mooi opstaan bij de fotograaf.

2016 09 10 De Zaankanterloop

Joost van Galen ging lange tijd aan kop echter Jeroen Kramer wist hem na een kilometer of zes te achterhalen en werd onbedreigd winnaar voor Joost en Rowdy. Verder waren Marijn Buitendorp, Ruben Romkes, Bas Thijssen, Ronald Wiering en Jos Jacobsen nog in de top tien te vinden. Al met al een goede avond voor Zaanland.

Bij de dames won Eline Langeveld onbedreigd De Zaankanterloop voor Ilonka Betjes en Femke van der Pal. Ook hier met Tessa Gruijs en Jantine en Petra Konijn nog veel Zaanland atletes in de top tien.

De 5km was een prooi voor Alex Bouwmeester met Mick Onrust en Ron Kuyer als nummers twee en drie. Bij de dames won, tot vreugde van speaker Andre, Jeske van der Pal voor Fleur en Eliena Luttikhuizen.

Na de finish kon je op vertoon van je startnummer een ijsje halen en nog genieten van de opzwepende muziek van de discjockey.

Al met al een geweldige sfeer en weer prima georganiseerd!