Laatste nieuws Loopsport

Uitslagen en fotoalbums online

9e sultanaloopkopieDe uitslagen van de 9e Sultanaloop staan online en ook de fotoalbums zijn te bekijken via de linken op de fotoalbums 2017 pagina.

247 atleten hebben zich gewaagd aan de 9e Sultanaloop, 221 daarvan gingen om 10:30 uur van start met hun race, het lopen van de 5, 10 of 16,1 km. De stevige wind zou de lopers op het Westerwindpad parten gaan spelen dus het lopen van records zou moeilijk worden. Het aflezen van je eindtijd op de wedstrijdklok onmogelijk omdat de klok na een paar minuten in de loop omviel en niet meer te gebruiken was.

Thijmen van 't Land snelt over de meet
Thijmen van 't Land snelt over de meet

Tijmen van 't Land was als eerste van de 221 lopers terug op de baan en werd de winnaar van de 5 km in een tijd van 17:56 op bijna een halve minuut gevolgd door Mike de Dood. Ruim een minuut later kwam nummer drie, Juliusz Sompolski over de streep in 19:33.

Nathalie Bartels had 5:35 meer nodig dan de eerste heer om eerste dame te worden op de 5 km. Emma-Joy van Dorp en Luna Huiberst met respectievelijk een tweede en een derde plaats vulden de rest van de podiumplekken bij de vrouwen 5 km.

Met een tijd van 37:40 won Marijn Buitendorp voor zijn twee clubgenoten Bas Thijsen (plaats twee) en Sietse van der Pal (plaats drie) de 10 km bij de mannen.

José Doorson was alle vrouwen op de 10 km te snel af, ze eindigde met een tijd van 42:35 op de eerste plaats. Op enige afstand gevold door Femke Kaptein op plaats twee en Merels Albers op plaats drie.

De 10 Engelse Mijl, of wel de 16,1 km was een prooi voor Ruben van de Geer. Het lukte hem niet om onder het uur te blijven maar zijn 1:00:37 was snel genoeg om de overwinning op te eisen. Jos Jacobsen en Edgar Griffioen waren nog het dichts bij hem in de buurt gebleven met een tweede en derde plaats.

plaats 1 en 2 bij de vrouwen 10 Engelse Mijl hier nog bij elkaar
Hier lopen Sonja en Laura nog bij elkaar op plaats 1 en 2 op de 10 Engelse Mijl

Sonja van Zeelt liep op het laatst weg bij Laura Hyslop en won zo de 10 Engelse Mijl bij de vrouwen. Jette van der Heijde volgde op korte afstand op plaats drie.

Microfonist van dienst Andre van der Pal moest als fietser aan de slag om de 32 jeugdige atleten de weg te wijzen over het 1,28 km lange parcours. Door werkzaanheden om de baan moest de route van de jeugdloop aangepast worden en in woord en daad lootste hij de atleetjes over het parcours.

Roy Deijkers was de hele groep net te snel af met een tijd van 4:42, op maar één seconde gevolgd door Thijs Opperwal op plaats twee en op zeven seconden door Tygho ter Hoorn op plaats drie.

Pien Bakker snelde met een tijd van 5:21 naar plaats één, gevolgd door Sophie de Haas en Jasmin Stam.

Na afloop was er voor elke loper een bosje tulpen en een pakje Sultana's.

Andre van der Pal, microfonist en voorfietser in actie
Andre van der Pal, microfonist en voorfietser in actie

Na 2:02:18 kwan de laatste loopster over de finish, de supporters waren tevreden, ze had sneller gelopen dan gepland. Dat gaat helemaal goedkomen op die halve marathon waarvoor ze in training is.

Alle vrijwilligers hartelijk bedankt, zonder jullie is deze loop niet mogelijk.