De wind die is nu gunstig, dus ik neem mijn vlieger mee!

De jaarvergadering bleef beperkt tot dankwoorden en cadeau-uitwisselingen voor (afscheidnemende) trainers (volgens esther zou Serious Request jaloers kunnen worden op het enthousiasme waarmee door de leden werd gedoneerd), dankwoord aan de Catering (wiens contract wederom is verlengd), de groepsfoto en de afsluitende borrel, waardoor het mede door rondjes van het Valentijnfonds (dank!) en een rondje van De Fabriek (Pieter dank!) met 28 man nog lang onrustig aan de Zaan was.

Tijdens de  borrel in De Fabriek is Egmond onderwerp van gesprek, ook gevoedt door de mededeling dat de fietsstrandrace zou worden afgelast. Zou jammer zijn voor Bikkel Jeroen H., die dit jaar Egmond zowel zou fietsen als lopen. Het blijkt dat een overijverige NU.NL-redacteur een oud twitterbericht niet helemaal juist heeft geïnterpreteerd. Er gaat ondanks de storm gewoon gefietst worden op zaterdag. 

In het Egmond weekend wordt Nederland geteisterd door de wind. Voor degene die niet meedoen aan de halve marathon stond er een gewone zaterdagtraining op de agenda. Gerrit heeft besloten om toch wat Egmondsfeer (en zand) te proeven door een route vanuit Castricum te gaan lopen.Een kleine groep verzamelt zich bij Zaanland, twee auto's is ruim voldoende, e&E komen op moment van vertrek net aanrijden. The Ususal Suspects zullen we wel bij Johanna's Hof zien, en inderdaad uiteindelijk starten we met een man/vrouw of twaalf.

Route voor EgmondEerst even iemand toezingen, er was er een jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat was esther. Felicitaties klonken van over de gehele parkeerplaats, maar ook van wandelaars tijdens het lopen. Diana was niet windkracht-9-bestendig dus die stuurde Carmody mee. Waarschijnlijk voorzag ze weer een groep 4 Dieseltrein die met hoog tempo werd bestuurd door Simon. Zoals wel vaker gebeurt met vrouwen: ze had gelijk. Met Simon voorop sprinten we naar het Leppad (inlopen doen we niet meer aan). Het ging meteen Up tempo, althans zo voelde het.

Velen waren dan ook blij dat we even stopten voor de rek&strek. Hierna togen we naar het strand. Bij de strandopgang waren de jongens en meisjes van de Landmacht al bezig met het uitzetten van de hekken en strobalen voor het keerpunt van de Strandrace. 

Als jonge hindes sprongen wij over de strobalen en liepen het strand op. De huid werd gelijk gescrubt, het zand waaide direct tot in je onderbroek! Westzuidwesterwind, maar wel in de rug, kwestie van planning. Je kreeg medelijden met de fietsers die vier uur later hier tegen de wind in zouden moeten beuken. esther, weliswaar een jaartje ouder maar nog steeds lekker jeugdig, vermaakte zich met het lopen door de schuimkraag, waardoor de schuimvlokken je om de oren vlogen, Esther maakte gebruikte haar loopjack als vlieger en stoof zo bijna Simon voorbij.

Zoen van estherBij de derde strandopgang gingen we het strand af en liepen in de duinen nog altijd met de wind in de rug richting Zwarte route. Simon was nog altijd de machinist, gelukkig af en toe afgeremd door een hekje wat hij open moest houden. Op zo een moment mis je toch Klaas hè, Marco was de TomTom.

De Zwarte route liepen we verder tegen de richting in teerug naar de parkeerplaats. Het leek of de wind met ons meedraaide, al zou deze volgens de weerApp pas 's middags gaan draaien. Op het  moment dat we de wind 'in our face' zouden hebben liepen we lekker beschut in de bossen. Getuige de verschillende afsnijpogingen was het toch wel een pittig rondje, en gelukkig eigenlijk alleen maar profijt de wind. 

De koffie was weer verdiend en we kregen allemaal een of meerdere zoenen van esther. De volgende dag zouden e&E (1.54.24 & 1.53.20) nog met JeroenH (1.56.29), JeroenB (1.59.50), Mike (1.44.23), Peter (1.59.07), Klaas (1.51.48), Jos (1.30.25), Michel (1.58.07) en wie weet wie nog meer in Egmond gingen lopen vergezellen. Simon, Edgar en Gerrit gingen aanmoedigen. De wind was weliswaar wat gedraaid, maar in de duinen hard genoeg tegen om de eindtijden te drukken. 

Zelfs op het bier zaten schuumkoppen, als ik de App mag geloven.

Was een mooi weekend. Volgende week weer?