1 april was vroeg dit jaar

Afgelopen zaterdag stond het Amsterdamse Bos op de groep4loopkalender. Een loopje door de Bloesemtuin is al vele jaren een terugkerende gebeurtenis in de zaterdagroutes.

De zaterdagloop had dit weekend concurrentie van wedstrijden in Zandvoort, Kampen en op Schiermonnikoog. Met 12 man zonder trainert (Monnikenloop) en zonder adspiranttrainert (helaas al de halve week ziek), dus de allround reserve Peter was gevraagd de bende te leiden. Peter is er een die overal toe bereid is: koffie regelen als Simon niet kan, foto’s maken voor de verslagen, route verzinnen of de rek&strek initiëren. “Vraag ’t ff aan Peter, die regelt het wel!” Ja, dat is Peter.

Kosten nog moeite had Peter zich bespaard om ons een mooie dag te bezorgen. Zo was hij zelfs ’s ochtends in alle vroegte al naar het Amsterdamse Bos gegaan om  de route nog leuker te maken door een aantal witte bogen langs het parcours te plaatsen.

Gerrit had als loopsuggestie de Bloesemtuin voorgesteld. Dat was wel een goeie 1 aprilgrap van hem (al was het nog maar 28 maart). Ik denk dat op  Schiermonnikoog  het eiland trilde onder zijn bulderende lach terwijl hij tegen Elly verteld “Ik heb ze naar de Bloesemtuin gestuurd, met zulk koud weer dat  de Krokussen weer terug de grond in schoten!”

Na lang zoeken vonden we zowaar twee rose bloesempjes aan de Japanse Kersenbomen. We moeten er in de lente nog maar een keer heen. 

Peter zorgde dat we warm bleven door een aantal keer een minuutje te versnellen. Verder bleef het herfstachtig koud in het bos. De natuur laat nog een paar weken op zich wachten. 

De route was free format. Degene die voorop liep bepaalde de route. Gevolg was wel dat we in plaats van de geplande 12 kilometer uiteindelijk 15 kilometer liepen.

Bij de koffie dit keer Postcodeloterijkoek van Els. Toch weer even een geluksmomentje.

Paaszaterdag kiezen we het  Paashazenpad in Wijk aan Zee. De trainert belooft ons een mooie route, ook geschikt voor mountainbike (?) voor de geblesseerden. Iedereen die de Oranje Route een beetje kent weet dat dit geen Paaseitje is.