Lenteloopje

Deze zaterdag [stond er een duurloop vanaf de baan gepland] / [ besloot een aantal lopers iets af te wijken van het programma] / [konden de hockeyvaders niet mee] / [bevielen er weer een aantal schapen van mooie lammetjes]*.

De [groep vertrok om half negen vanaf Zaanland] / [twee duinstruiners vertrokken om 9 uur vanaf Johanna's Hof]* voor een [mooie] / [saaie] / [zware]* training. [De Tyrainnert had korte broeken verboden, dus die waren er ook niet] / [Beide lopers liepen lekker in de korte broek]*. De route begon [langs de Brandweerkazerne richting Het Kalf] / [via de rode route tegen de wind richting het strand]*.

[Al kuierend lopen we via het Kalf] / [Weliswaar met de wind in de rug valt het nog niet mee en bikkelen we]* [op ons gemak richting de Zaanse Schans] / [ons door het zachte zand een 4 strandopgangen voorbij]*. [Op de Zaanse Schans] / [In de duinen]* [worden we voor de voeten gelopen door de vele toeristen] / [worstelen we ons tegen de stroom van de lekkernaastelkaarblijvenlopende wandelaars van de Bos-, duin- en strandtocht Castricum]*.

[De groep is testkonijn voor de anderhalve kilometerlange Kidsrun van de ZaanseSchansLoop] / [Via de Lageweg lopen we onder aanmoediging van vrolijk luid kwetterende vogels en norse "goedemorgen" zeggende wandelaars de Gele route]*. [Na het testen loopt de groep in relaxed tempo weer terug naar de kantine van Zaanland] / [De laatste loodjes zijn zwaar, een paardepad lijkt makkelijker te belopen]*.

Met de wetenschap dat [in de kantine er een uitverkoop plaatsvind van de firma Runnersworld waar je volgens de trainert nog met cheques kan betalen] / [in het Johanna's Hof de appeltaart met slagroom wacht]* loopt iedereen goedgeluimd naar het einde van de route. Het [is nog altijd lekker weer] / [begint na 18 kilometer lichtjes te regenen]* als we [de parkeerplaats oplopen] / [in het bos de Leplaan]* oplopen.

De verdiende [ mini tompouce & moorkopsoesjes van Jamie ] / [ Haribo van de trainert ] / [koffie met goedkope koekjes] / [de cappuccino met appeltaart en slagroom] / [herstelsmoothie]* smaakt weer heerlijk. 

 Daarna allemaal [snel naar huis om in te schrijven voor de Damloop] / [rustig naar huis want we zijn al ingeschreven voor de Damloop via LeChampion]*

Als we dit jaar nog bloesem in het Amsterdamse Bos willen zien moeten we niet te lang wachten. In Zaandam bloeit alles al. 

* Overslaan wat niet van toepassing is