Barefoot Blossomtreerun

Het verhaal in deze blog begint al vroeg in de week met een discussie over een 'wetenschappelijk' stukje waarvan de strekking volgens Jack zou zijn dat als je met een snelheid van minder dan 11 kilometer per uur achter jonge meiden aan holt je jaren langer op de bank kunt blijven liggen.

Twee weken geleden wilden we al de bloesem in de Japanse Kersentuin van het Amsterdamse Bos bekijken, maar was er nog niet zoveel te zien. Maar gezien na de zonne-energiestoot van de afgelopen dagen heeft de natuur een spurt genomen en alles er fleurig bij staat gokken we het er nog maar een keer op. De tyrainert vreest dat de bloesem al op de grond zal liggen. In plaats van sneeuwsterren kunnen we in dat geval bloesemsterren maken.

Iets na half negen arriveer ik bij Zaanland, waar slechts 4 man staan te wachten, waarvan Henk met de fiets is. De trainert is nog even terug naar huis. Ik zal niet zeggen dat dat is omdat hij zijn schoenen vergeten was. Als hij terug is, zijn ook esther en Esther aangekomen en gaan we op weg. Uiteraard is er voor de Coentunnel weer ellende, waardoor alles naar één baan moet. En motorrijder in de problemen wordt afgevoerd door de sleepdienst. Onderuit gegaan? FietsHenk belt nog even met Marco vanaf zijn jacht op het Noordzeekanaal.

Het is druk op de parkeerplaats bij de Bosbaan vanwege roeiwedstrijden. Er staan nog een man of acht te wachten. Alles bij elkaar best aardige opkomst op de Dag van de Ronde van Noord Holland. Wij leggen uit waarom we iets verlaat zijn. Niemand spot met de tyrainert. Hij loopt nog naast zijn schoenen. Nadat hij zijn slippers heeft verruilt voor de loopschoenen kunnen we op pad.

Al tijdens de inloop hebben we "plassers" ("we hebben allemaal ‘ plassers’ !"), om het wachten te veraangenamen lopen we maar over het paardenpad te bikkelen totdat ze klaar zijn. Sociaal als we zijn gunnen we hen de privacy, maar keren toch terug om ze op te vegen (met SchaatsJan voorop). 

Het hele Amsterdamse Bos is in korte tijd weer groen gekleurd en we lopen in rustig tempo (vooral niet boven de 11 km p/u gezien het gezondheidsrisico) naar ons doel, de bloesemtuin. Als we daar aankomen worden we aangenaam verrast. Niet omdat we FietsHenk aantreffen, want die hadden we daar wel verwacht, maar omdat de bomen nog vol in de bloei staan. 

We doen een versnelling rond het parkje, en maken daarna de traditionele groepsfoto. Het is heerlijk weer en we moeten de ogen dichtknijpen tegen de felle  zon. Gelukkig lukt het de dame die de foto neemt wat bloesem op de achtergrond te tonen, al scheelt het niet veel: niet helemaal goed geïnstrueerd ;-)

Na de foto nog een versneld rondje rond de boompjes en weer terug via de oranje paaltjes. Ben verzint nog even dat we via de heuvel moeten lopen om er niet teveel een pleziertochtje van te maken.

De mannen die vooruitlopen keren regelmatig even om,  om te vegen, met sociale SchaatsJan en Jeroen voorop. Als groep komen we weer op de parkeerplaats.

De foto die onderweg is ge-appt staat al als nieuwe groepsfoto op de site. Het was een mooie zaterdagmorgen die eindigde met koffie en goedkope koekies. De afspraak voor de zondag wordt gemaakt. Het gaat ons weer goed.

Dinsdag een kwartiertje eerder beginnen, dan gaan we weer naar de Jagersplas om de Damloopdrukte op de baan te ontwijken.