Vandaag een thuiswedstrijd

We verzamelen op Landgoed Hulskamp, waar Carmody vandaag behalve de  routebepalende inval Interim hulptrainert in opleiding ook nog barristakoffiejuf mag spelen, omdat Simon en Peter beiden een nog leukere tijdsbesteding hebben gevonden om de zaterdagmorgen door te brengen. Omdat  een aantal lopers na het lopen nog andere ‘dates’ hebben, wordt het vandaag een rondje Zaanstreek, een thuiswedstrijd dus. 

Trainert Gerrit is nog steeds op zijn Bon Camino met Clemens in Portugal. Via de mail worden wij daglijks door Clemens geïnformeerd naar hun voortgang en belevenissen. Het blijft wel apart dat Clemens Gerrit Greet noemt.

Het groepje is niet echt groot, e&E zijn terug van hun Amerikaanse avontuur, maar verder een aantal afmeldingen. Meer dan acht en een meefietsHenk wordt het vandaag niet. Misschien dat de  renners zich sparen voor de Schoolmeesterloop, waarvan morgen weer de eerste van vier in de maand juni  zal plaatsvinden.  

Wij gaan richting Nauerna. Bij de begroeide vuilheuvel zien we dat er inmiddels wandelpaden zijn aangelegd. Deze zijn helaas pas vanaf eind juni toegankelijk. Ze noemen het Park Nauerna en is in e toekomst  wel een leuke heuveltrainingsaccomodatie. Wordt je sterk van.

We lopen een stukje verder en doen een stukje van het traject van de WarmingUp-lopen. Carmody heeft een leuke route uitgestippeld, gelukkig met veel  schaduwrijke paden, want het is best warm. Ik kom op plekken waar ik nog niet eerder heb gelopen en ik ben niet de enige. Leuk en met amper verkeer op de weg.

De route voert  langs groene weides en de af en toe daar bij horende geuren. In de slootjes zorgen de paaiende of kuitschietende(?) karpers regelmatig voor flinke kolken.  De gesprekken gaan over Amerika, maatpakken, televisieprogramma’s, werk, zelfmaakijsjes en hardloopwedstrijdmotivators. Ook het doordeweekse trainingsbezoek van deze week passeert de revue:  dinsdag was Diana trainer en waren er amper lopers, donderdag waren er lopers, maar was er geen eigen trainer. Alternatief was trainen  bij  groep 3. Heeft het verval van groep 4 zich ingezet? De hoop is gevestigd op de treugkeer van de trainert. Verhitte discussie binnen de groep en  gezien de warmte en de kilometers  in de benen, kiezen we vandaag voor de korte variant om naar Landgoed Hulskamp terug te keren.

De koffie komt uit het vriesvak, iedereen zit aan de raketjes op het zonnedek. Volgende week kunnen we een rondje lopen door dein aanbouw zijnde gevangenis van Zaanstad, waardoor  medio  2016 Zaanstad  ineens duizend inwoners  erbij heeft. 

Bon Camino