Park Nauerna officieus geopend door stelletje labbekakken van Groep 4

Deze zaterdag liepen we  wederom een route in het Zaanse. Vanwege de wedstrijden op zondag deden we het rustig aan. Het verzamelpunt is deze keer Paardenhandel Hulskamp te Westzaan. 

De route leidt ons lang de architectonische hoogtepunten (nieuwe gevangenis) van Westzaan en de natuur(begroeide vuilnisbelt) van Nauerna. Carmody spaart zich voor de zondag (Wieringermeertrail) en zal ons op de fiets begeleiden. Henk is nog geblesseerd, maar fietst ook mee.  e&E nemen een uitslaapdagje en sparen zich ook voor de zondag (WMT). Justin fietst voor de gezelligheid wel even een stukje met ons mee. Hij vertelt ons wat er allemaal in het tot Wereldkeuken omgedoopte Lexicon gebeurt waar hij regelmatig een onderonsje heeft met eigenaar Ting (of Wang of Ling)

We gaan niet langs af maar direct naar de in aanbouw zijnde gevangenis. Onder het wakend oog van de al aanwezige camera’s doen we even de rek&strek. Een enkeling strekt een extra lichaamsdeel. Ook de fietsers doen mee aan de rek&strek. 

Vanaf de gevangenis lopen we door naar de waterkant van het Noordzeekanaal. Onderaan de dijk over asfalt en soms zandpad doet de lopers scheiden van de fietsers. Justin houd het voor gezien.  De andere fietsers zien wij pas na het viaduct weer terug langs de woonboten. De trainert bouwt een paar versnellinkjes in naar het sluisje van Nauerna.

Bovenaan de dijk slaan we af. ’s Middags zal het Park Nauerna officieel worden geopend door de hoogwaardigheidsbekleders van Zaanstad of de Provincie. Groep 4 besluit om te checken of alles al af is voordat alle notabelen van Zaanstad zich tegoed doet aan een paar biertjes in de biertent alvorens zich te vergapen aan een vuilnishoop bedekt met een graslaagje en een paar grindpaadjes met metalen bankjes met een paar gerecyclede autobanden als leuningen. 

Door het hek iets te verplaatsen kunnen we het bruggetje over en staan even stil bij dit plechtige moment: Park Nauerna officieus geopend.

 

Het wordt een ‘fool on  the hill’, want deTrainert draait ons helemaal gek:  elke keer als wij links, rechts of rechtdoor willen, moeten wij rechtdoor, links of rechtsaf, al dan niet in een rustig tempo of in een versnelling.

Helemaal dolgedraaid verlaten we het hiermee officieus geopende park en lopen we via de rotonde weer terug door Nauerna naar het koffiepunt.

Trainert heeft gezorgd voor ovenheerlijke gevulde koeken van de lekkere bakker. En hij is nog niet eens jarig! Hij verwacht wel dat iedereen die geen goed excuus kan verzinnen op de doordeweekse trainingen verschijnt.

Voor de thuisblijvers, concertbezoekers en vakantiegangers nog even het hele plaatje: