Tropenrooster: Groep 4 gaat altijd door!

Op de site van Zaanland stond donderdag al dat de groepen 1 tot en met 3 deze loopzaterdag aan zich voorbij zou laten gaan.  Groep 4 had dus  de Zaanlandse eer hoog te houden en deed de groepsslogan eer aan: Groep 4 gaat altijd door!

 

afgelast

Een dag niet gelopen is een dag niet geleefd!
Met twee vrouw en vijf man vertrokken we vanaf de AVZ richting Castricum voor een wat ingekorte zaterdagrun. Bij Johanna’s Hof nog een viertal lopers en een verrassing:  Schaatsjan was weer terug van vakantie en had zijn dochter SchaatsMiranda meegenomen (12e plek op NK Allround 2014 waar ze 3 PR's gereden 40,4 (500) 1.59,89 (1.500), 4.14 (3.000) (@Miranda: website PR’s nog bijwerken!).  Leuk om twee vaders van topsporters in de groep te hebben. De tourstart is waarschijnlijk de reden dat Klaas er niet is.

Een aardige opkomst dus, ondanks de vakantieperiode en de hittegolf, het kwallenalarm, het smogalarm, het hittealert, de KNMI code rood, het hitteprotocol, het advies om geen zware inspanningen te verrichten in de buitenlucht, de dreiging dat het weer zo kan omslaan, er mist uit zee kon komen en we door de hitte bevangen konden worden. Waarschijnlijk het gevolg van de doordeweekse dreigmail die wij allen hebben mogen ontvangen inzake de Groep4xit en de Gerritxit.

De trainert had voor vandaag het tropenrooster ingesteld,  we begonnen een halfuurtje vroeger, en hij had ons het advies gegeven veel  te drinken. De afstand was een beetje aangepast naar zo’n twaalf kilometer. De route ging langs het strand waar we (vergeefs) hoopten op een verkoelend briesje.

Vanaf de, ondanks het vroegere tijdstip, toch al goed gevulde  parkeerplaats liepen we met zijn allen in rustig tempo door het bos richting strandopgang Castricum. Op het strand  deden we voor het oog van de al aanwezige badgasten de rek & strek. Hierna namen we tijdelijk afscheid van SchaatsMiranda, die voor vandaag een schema heeft voor 45 minuten intervallen, sprintjes en schaatssprongen.  Wij liepen de andere kant op richting Egmond/zendtoren. Op het strand veel pijlstaartkwallen (volgens Gerrit). Iedereen liep in eigen tempo richting zendmast. Daar werd een waterpauze ingelast. Vandaar dezelfde weg weer terug. Eigenlijk zouden we nog een stukje duinen doen, maar gezien de windstilte deden we dat maar niet. De terugweg toch een klein beetje wind in het gezicht, maar koel  werd je er niet van.

Bij de strandopgang is het inmiddels nog wat drukker met badgasten en was het even zoeken naar SchaatsMiranda. Zij was waarschijnlijk een stukje richting Wijk gelopen om een beetje uit de drukte haar training te doen. De groep splitste zich: een gedeelte liep de korte route terug en de anderen zochten SchaatsMiranda nog even op om gezamenlijk met haar mee terug te lopen.

Het lichaamsvocht vloeit rijkelijk, iedereen heeft peentjes gezweten. Tijd om het weer aan te vullen
Simon was weer terug dus de afterrunkoffie was weer  in de vertrouwde handen. Speculaasje erbij deze keer!